Histor Compleet

Histor biedt een complete collectie van kleuren in een handige kleurenwaaier, die geschikt zijn voor zowel muurverf als lakverf van Histor en andere merken. De Histor kleurenwaaier is zeer bekend en wordt veel gebruikt door ontwerpers. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de kleur Zeehondje, Zeester of Camee, dan ben je hier op de juiste website.

De Histor kleurenwaaier biedt een uitgebreid assortiment van kleuren, waardoor het gemakkelijk is om de perfecte kleur te vinden voor elk project. Bovendien is het mogelijk om kleuren te mengen om nieuwe tinten en nuances te creëren. Hierdoor biedt de Histor kleurenwaaier eindeloze mogelijkheden voor het creëren van een unieke en persoonlijke sfeer in huis.

Let op! de kleuren kunnen afwijken door de instellingen van uw scherm, gebruik de kleuren als indicatie.

De kleurcodes die worden gebruikt in de Histor kleurenwaaier zijn gebaseerd op de hoeveelheid kleur en pigment die aanwezig is in de verf. De kleurcode voor Zonlicht is bijvoorbeeld 0502-Y07R, waarbij de eerste vier cijfers het percentage zwart aangeven (in dit geval 5%) en de kleurigheid (2%) weergeven (en dus 93% wit is). Van de 2% kleur is 93% geel en 7% rood.

Een ander voorbeeld is de kleur Diamant met kleurcode 0301-G87Y. Hierbij staat de 3% voor het percentage zwart en de 1% voor de kleur (en dus is deze kleur 96% wit). Van die 1% kleur is 87% geel (Yellow) en 13% groen (Green).

Naast de Histor kleurenwaaier zijn er ook kleurwaaiers van andere merken beschikbaar. Het is echter belangrijk om te vermelden dat de kleurcodes tussen verschillende merken kunnen verschillen, dus het is belangrijk om de kleurcode te controleren voordat u begint met schilderen.