Verf verwijderen van glas en stenen

Als je aan het schilderen bent kan het voorkomen dat er iets geknoeid wordt, bij buiten schilderwerk komt dat wel eens voor als het waait. Dan kan het wel eens gebeuren dat er verf op het glas komt of op de stenen muur of de straattegels.

Verf van ruiten verwijderen

Heb je geknoeid op het glas van de ruit? geen probleem, dat is eenvoudig te verwijderen. Bij vers verf kan je gelijk met een doekje de verf wegvegen, blijft er nog een kleine waas achter gebruik dan een beetje water (bij water gedragen verf) of terpentine als u een synthetisch verf gebruikt.

Maar wat nu als het oude verf is wat al uitgehard is? dan kan je het verf gemakkelijk met een verf mesje of glas mesje verwijderen, zorg ervoor dat het mesje vlak op het glas blijft en niet met de hoeken van het mesje om krassen te voorkomen. blijft er nog iets zitten op het glas dan kan je de restjes verwijderen met een beetje terpentine op een doekje.

Verwijderen van verf op stenen

Je bent een kozijn aan het schilderen en je raakt met de kwast de stenen muur, reageer dan snel om met een doekje het meeste weg te dippen. Gebruik daarna een doekje met goed wat terpentine. Probeer dan de vlek weg te spoelen, met kleine vegende bewegingen. is de vlek nog niet weg gebruik een schoon stukje doek met weer veel terpentine en probeer het weer.

Verf op baksteen

Oude verf op de stenen muur verwijderen de je het beste met een scherpe krabber, je krabt lichtjes het meeste verf weg en daarna kan je met een schuurpapiertje P120 de rest wegschuren. Je kan de laatste restjes ook met terpentine inweken en dan weg vegen.

Tegels

Om verf op tegels te verwijderen is eigenlijk het zelfde als op de stenen muur, vers verf het meeste weg dippen en dan wegspoelen met terpentine. Uitgehard verf voorzichtig weg krabben met de punt van de krabber, zorg dat je binnen de vlek blijft. dan de restjes wegschuren of met een doekje terpentine.