Nicotine aanslag verwijderen

Waarschijnlijk heeft u het al geprobeerd, schoonmaken of verven en het heeft niets geholpen, bij het schoonmaken lijkt het te werken maar bij het drogen wordt de gele nicotine laag weer zichtbaar. Ook bij het overschilderen van uw muren lijkt het in eerste instantie te werken maar weer bij het drogen trekt de kleur van de nicotine er weer door heen. Dat kunt u vaak merken aan de plekken waar een schilderij of lamp heeft gehangen.

Rookaanslag van bijvoorbeeld nicotine is niet eenvoudig te verwijderen, u kunt het gaan schoonmaken met ammoniak maar dan zal niet alles verdwijnen. De enigste oplossing is om de muren en plafond weer te schilderen met isolatieverf, u kunt niet zomaar elke muurverf kopen want de meeste producten zullen je niet helpen. Een emmer muurverf met de woorden 100% dekkend van de bouwmarkt ook niet. Bij de meeste normale verven zal de nicotine er weer doorheen trekken.

Voor lak schilderwerk zoals de deuren en kozijnen geld hetzelfde, de nicotine trekt in de verflaag en is hierdoor niet meer schoon te maken, u zult het dus weer moeten overschilderen.

Rookaanslag verwijderen schoonmaken

In het eerste instantie gaat u de muren zo goed mogelijk schoonmaken, nicotine aanslag is namelijk een vette laag die verwijderd dient te worden zodat de nieuwe laag beter zal hechten. Hierbij kunt u gebruikmaken van vele vet oplossers maar ammoniak is hedendaags nog de beste en sterkste middel daarvoor. Na het schoonmaken laat u eerst de muren en plafond goed drogen.

Aanbrengen van isolatieverf

Isolatieverf is een professionele verf wat voor een zeer goede dekking zorgt, doordat u een isolatieverf zal gebruiken geeft u nicotine geen kans meer om zichtbaar te worden, u kunt daarna uw muren weer schilderen in de gewenste kleur die u wilt hebben.

Nicotine verwijderen

De meeste professionele schilders gebruiken isolatieverf wat ongeveer 150,- per 10 liters zal kosten, dat is duur, maar er is geen risico dat het niet werkt of zal helpen, u hoeft maar 1 keer de muren te schilderen met isolatieverf en uw muren zijn weer wit, bij normale muurverf trekt de nicotine naar 4 a 5 keer schilderen er nog steeds doorheen.

Nog een tip! wees niet te zuinig met de verf, dus probeer de verf redelijk dik/nat aan te brengen en wees dus niet zuinig/schraal.

Verkrijgbaar bij Bestelverf.nl